Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Niciun candidat la funcția de judecător al Curții Constituționale

17 feb. 2018,, 12:45   Politică
3667 1

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a lansat procedura de numire în funcție a unui judecător la Curtea Constituţională.

Decizia a fost luată în baza demersului depus la CSM de către președintele interimar al CC, Aurel Băieșu, după ce, la 31 ianuarie, Tudor Panțîru a demisionat, din motive personale, din funcția de președinte și judecător al Curții Constituționale.

Purtătorul de cuvînt al Consiliului Superior al Magistraturii, Carolina Mangîr, a declarat pentru Sputnik-Moldova că, pînă vineri, 16 februarie, la CSM și-a depus dosarul pentru a participa la concurs doar un singur candidat. Este vorba despre juristul Teodor Cîrnaț, fost membru al CSM. La scurt timp însă Teodor Cîrnaț și-a retras cererea, astfel că deocamdată nici un candidat nu este înregistrat oficial la concursul pentru ocuparea funcției de judecător la CC.

Perioada de depunere a dosarelor va dura în total 15 zile. Persoanele interesate de a participa la acest concurs vor trebui să depună dosarul la CSM. Dosarul de participare la concurs trebuie să includă cererea de participare, copia buletinului de identitate, copia carnetului de muncă, CV-ul, recomandare de la ultimul loc de muncă, declarația de avere, cazierul judiciar.

Pînă la alegerea noului președinte al Curții, funcția de președinte va fi exercitată de către Aurel Băieșu, judecător al Curții Constituționale. Curtea Constituţională este alcătuită din șase judecători, numiţi pentru un mandat de șase ani. Doi judecători sînt numiţi de Parlament, doi de Guvern şi doi de Consiliul Superior al Magistratului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?