Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Moldova a cerut SUA, României și Turciei informații cu privire la locul unde se află Plahotniuc

29 sep. 2020,, 16:30   Politică
3908 2

Ministerul Afacerilor Interne al Moldovei a apelat la SUA, România și Turcia, solicitîndu-le informații cu privire la locul unde se află fostul lider al Partidului Democrat, oligarhul fugar Vladimir Plahotniuc.

După cum a declarat purtătorul de cuvînt al Ministerului Afacerilor Interne Alina Zbanka pentru NM, instituția verifică informațiile despre locul unde se află Plahotniuc în contextul difuzării de către mass-media a unor informații precum că Plahotniuc s-ar afla la Istanbul.

„Am reacționat la informațiile care au apărut în spațiul public. În acest context, MAI a trimis un demers autorităților SUA, României și Turciei. Nu am primit nicio informație oficială la această oră”, a spus Zbanka.

Reamintim că liderul Partidului Nostru Renato Usatîi a anunțat la 28 septembrie că Vladimir Plahotniuc se află la Istanbul.

Anterior, Vladimir Plahotniuc s-a aflat în SUA, această informație a fost confirmată de Ambasada SUA în Moldova. Potrivit site-ului Serviciului Vamal și de Protecție a Frontierei din SUA, Plahotniuc a părăsit Statele Unite, plecînd din Miami pe 28 august.


Reamintim că, la mijlocul lunii iunie, Procurorul General Alexandru Stoianoglo a trimis autorităților competente din SUA o cerere de extrădare a fostului lider al Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc.

Plahotniuc a fugit din Moldova în iunie 2019 după schimbarea puterii în țară. Atunci el a declarat că a fost forțat să părăsească țara din motive de securitate. Pe numele fostului lider al Partidului Democrat din Moldova au fost intentate mai multe dosare penale, printre care și dosarul privind „furtul miliardului”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?