Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3992

Ministerul rus de Externe, despre interzicerea știrilor rusești în Moldova

11 ian. 2018,, 10:30   Politică
7880 7

Ministerul rus de Externe consideră că, impunînd interdicția difuzării știrilor rusești, Moldova continuă să se îndepărteze de normele democratice, alunecînd pînă la practicile totalitare de combatere a punctelor de vedere alternative, transmite NOI.md cu referire la presa rusă.

Autoritățile ruse își rezervă dreptul luării unor măsuri de răspuns și cer o reacție la situația actuală nu numai a unor astfel de instituții internaționale specializate precum OSCE, dar și a Uniunii Europene.

Acesta este răspunsul reprezentantului oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, la întrebarea reprezentanților mass-mediei despre aprobarea în Republica Moldova a legii pentru modificarea și completarea Codului audiovizualului, care interzice difuzarea știrilor rusești.

Maria Zaharova a spus că președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, pe 10 ianuarie a aprobat o lege, care, de fapt, interzice transmiterea programelor de știri și de informații analitice rusești în țară, chiar dacă președintele țării, Igor Dodon, a respins de două ori proiectul de lege.

„Constatăm cu regret că acest act de discriminare flagrantă față de mass-media rusă este consecventă, fiind un nou atac antirusesc din partea majorității parlamentare de guvernămînt de la Chișinău“, a subliniat purtătoarea de cuvînt a Ministerului rus de Externe.


Potrivit ei, modul în care forțele antirusești din Parlamentul Republicii Moldova au impus încă o dată voința lor populației, încălcînd dreptul ei fundamental la accesul liber la informație, indică faptul că țara continuă să se îndepărteze de normele democratice, alunecînd spre practicile totalitare de luptă cu puncte de vedere alternative.

„Noi, afirmîndu-ne angajamentul față de principiul reciprocității general acceptat în relațiile internaționale, ne rezervăm dreptul de aplica măsuri de răspuns. Credem că această situație necesită reacția nu numai a unor astfel de instituții internaționale specializate precum OSCE. Ar fi interesant să auzim aprecierea reprezentanților oficiali ai instituțiilor europene cu privire la modul în care un astfel de angajament plin de zel al autorităților moldovene de a curăța spațiul informațional al țării corespunde valorilor europene”, a spus Maria Zaharova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?