X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Medicii și-au dat acceptul ca Apostolova să participe la acțiunile procesual-penale

17 sep. 2019,, 17:10   Politică
2854 0

În dimineața zilei de 17 septembrie, medicii care supraveghează starea de sănătate a deputatei Reghina Apostolova, reținută acum o zi, au dat aprobarea ca aceasta să participe la acțiunile procesuale penale.

Declarația a fost oferită pentru IPN de către Emil Gaitur, purtătorul de cuvînt al Procuraturii Generale.

„Urmează să vedem cum se vor realiza acțiunile procesuale penale. Ori vor merge procurorii la spitalul unde este internată Reghina Apostolova, ori va veni ea la Procuratură”, a spus Emil Gaitur.

Potrivit lui Igor Curov, vicedirector medical al Spitalului de Urgențe, unde este internată Reghina Apostolova, starea de sănătate a deputatei este stabilă și în afara pericolului. „Reghina Apostolova va sta internată atît timp cît are nevoie de îngrijiri medicale”, a declarat Igor Curov.

În ce o privește pe Marina Tauber, purtătorul de cuvînt al Procuraturii a precizat că aceasta este reținută pentru 72 de ore în izolatorul CNA. „După expirarea celor 72 de ore, în baza celor elucidate în cadrul acțiunilor procesuale penale, urmează să se stabilească dacă procurorii vor înainta în instanța de judecată un demers pentru aplicarea măsurii de arest. Deocamdată nu se știe”, a precizat Emil Gaitur.


Un comunicat de presă al Procuraturii precizează că astăzi au continuat perchezițiile în domiciliile și birourile mai multor persoane implicate în aceeași cauză penală în care figurează Reghina Apostolova și Marina Tauber. Perchezițiile au fost efectuate inclusiv la domiciliul lui Vladimir Novosadiuc, directorul Sputnik Moldova.

Solicitat de IPN, avocatul Iulian Balan, care apără interesele Marine Tauber, a declarat că momentan nu face nicio declarație asupra situației clientei sale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?