Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Mai mulți primari sînt nemulțumiți de lipsa unui dialog cu autoritățile centrale

1 feb. 2018,, 17:51   Politică
3596 1

Mai mulți primari din Moldova și-au exprimat nemulțumirea în legătură cu lipsa unui dialog calitativ cu autoritățile centrale.

Potrivit agenției INFOTAG, remarcile ei și le-au expus joi, în cadrul unei conferințe a autorităților publice locale și centrale, prilejuită de Ziua autonomiei locale și a lucrătorului din administrația publică locală.

Președinta Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM), primarul satului Selemet din Raionul Cimișlia, Tatiana Badan, a spus că pe parcursul anului trecut, primarii s-au adresat de numeroase ori Guvernului cu propunerea de a crea un mecanism eficient de cooperare, însă acest lucru nu s-a întîmplat.

„Nu dau vina anume pe prim-ministru pentru acest lucru, deoarece posibil că adresările CALM să nu fi ajuns întotdeauna. Vă rog pe dumneavoastră și pe ceilalți membri ai Guvernului să ascultați problemele autorităților locale pentru a găsi împreună o soluție”, a spus ea, adresîndu-se premierului Pavel Filip, prezent la eveniment.

Badan a vorbit și despre problema salariilor mici ale angajaților administrației publice locale, despre intimidarea primarilor, precum și despre lipsa unui dialog între regiuni și centru în procesul de reforme.

Primarul orașului Cimișlia, Gheorghe Răileanu, consideră că „rezultatele obținute în ultimii doi ani sînt rezultatul muncii primarilor”.

În opinia sa, Guvernul trebuie să restabilească dialogul cu Congresul Autorităților Locale.

Primul-ministrul a fost de acord cu faptul că „întîlnirile periodice cu reprezentanții autorităților locale nu sînt suficiente, ci este necesară o platformă constantă de discuții”.

„Am propus deja ca președintele CALM să participe la ședințele săptămînale ale Guvernului și să raporteze miniștrilor necesitățile autorităților locale. Însă conducerea Congresului a participat doar la două ședințe”, a amintit el.

Referindu-se la intimidarea primarilor, Filip a propus să i se spună numele celor care se ocupă cu așa ceva, astfel încît aceste probleme să fie rezolvate nu numai la nivelul prim-ministrului, ci și la nivelul conducerii Partidului Democrat.

La sfîrșitul părții oficiale a întîlnirii, el a venit cu inițiativa de a crea un grup de lucru, care să includă reprezentanți ai primăriilor, raioanelor și Guvernului, pentru a rezolva problemele identificate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?