X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Krasnoselski, supărat la culme pe Dodon

14 feb. 2018,, 17:20   Politică
5625 11

Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, l-a acuzat pe președintele Igor Dodon de ostilitate față de regiunea transnistreană.

Se pare că relația de prietenie demonstrată la început de mandate nu a durat mult. Astfel, în cadrul unor discuții privind procesul de negocieri și situația politică din Moldova, Krasnoselski a menționat că Dodon acuză nefondat regiunea transnistreană în fața Rusiei.

„Trebuie să înțelegem clar în interesele cui joacă unii și să urmărim ce se întîmplă în statul vecin. După cum văd eu: anumite forțe pro-occidentale tensionează situația dintre Moldova și Federația Rusă. Domnul Dodon discreditează Transnistria în fața Rusiei, acuzîndu-ne de furt, de regimul oligarhic și de alte păcate de moarte. Însă reiese că el și guvernarea efectuiază aceeași sarcină de a rupe relațiile dintre Rusia și Moldova, dar și dintre Rusia și regiunea transnistreană”, a declarat Vadim Krasnoselski.

Liderul nerecunoscutei regiuni a menționat că aproximativ un an mai devreme i-a propus lui Igor Dodon semnarea unei solicitări comune la adresa președintelui în exercițiu al OSCE, Sebastian Kurtz. Documentul presupunea o inițiativa comună a președinților părților aflate în conflict privind organizarea reuniunii „Întîlniri permanente ...”.

„Am pregătit două solicitări, în limba rusă și în engleză. Le-am înmînat domnului Dodon. Inițial el a evoluat pozitiv acest pas, iar apoi a cerut o zi pentru a reflecta asupra textului, zi care s-a transformat în opt luni. Cu toate acestea, Igor Nikolaevici nu a răspuns la nici unul dintre cele cinci solicitări scrise din partea mea. Iar eu îi puneam aceeași întrebare: „Sunteți gata pentru negocieri, stimate Igor Nikolaevici, sau nu sînteți gata?””, a subliniat așa-numitul președinte al Transnistriei.


Totodată, Krasnoselski l-a acuzat pe Dodon de atitudine pasivă și lipsă de responsabilitate.

„Noi nu fugim de la dialogul cu Igor Dodon sau alți politicieni care au agendă reală de reforme. Și problema, mă scuzați, nu e în noi, dar în Igor Nikolaevici, care a fugit de responsabilitate și de un dialog constructiv în continuare. Și este firesc că el nu are nici o atribuție la realizările de pînă acum. Acestea sînt rezultatele muncii grele a Ministerului Afacerilor Externe, experților din diferite departamente, și, desigur, președintelui Transnistriei”, a conchis liderul de la Tiraspol.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?