X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3992

Kommersant: Kozak caută adevărul. Vizita în Tiraspol „promite să fie una interesantă”

25 iun. 2019,, 14:50   Politică
3974 1

În urma întîlnirilor dintre vicepremierul rus Dmitrii Kozak și autoritățile din Moldova a fost anunțată „dezghețarea la scară largă a relațiilor” dintre cel două țări, transmite Kommersant.

„Vizita planificată pentru 25 iuni a lui Kozak în Tiraspol, de asemenea, promite să fie interesantă”, mai scrie publicația din Rusia.

„Republica nerecunoscută se poziționează ca un loial „avanpost al Rusiei” în regiune. În același timp, un mare om de afaceri transnistrean, proprietarul holdingului „Șerif”, Victor Gușan, care are o influență nemărginită asupra autorităților locale, se afla în relații strînse cu Vladimir Plahotniuc.

La alegerile parlamentare din februarie, autoritățile transnistrene au contribuit la faptul ca locuitorii regiunii să voteze pentru candidații nominalizați de Plahotniuc. Astfel, oligarhul a primit două locuri suplimentare în Parlament”, scrie Kommersant.

Porivit reprezentantului lui Kozak, Ilia Djus, „principalul rezultat al întîlnirilor a fost dezghețarea pe scară largă a relațiilor bilaterale”.


Ieri, Dmitrii Kozak s-a întîlnit cu Igor Dodon. Unele dintre subiectele abordate în cadrul întîlnirii au fost necesitatea inițierii negocierilor cu privire la livrările gazelor naturale în RM și prelungirea acordului cu privire la exportul fără taxe pe piața rusă, pentru cinci categorii de mărfuri moldovenești.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?