X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Iurie Leancă s-a întîlnit cu preşedintele României. Despre ce au discutat

21 feb. 2018,, 16:31   Politică
6296 6

Astăzi, 21 februarie, viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană al Republicii Moldova, Iurie Leancă, s-a întîlnit cu preşedintele României, Klaus Iohannis, relatează Noi.md.

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au discutat despre importanţa accelerării procesului de reforme, cu accent pe domeniul justiției și combaterea corupției, respectiv despre necesitatea unui efort unitar, la nivel intern, din partea tuturor actorilor care susţin atingerea obiectivului integrării europene a Republicii Moldova.

Totodată, a fost pusă în discuţie şi problematica proiectelor energetice, care vizează conectarea fizică a Republicii Moldova, prin intermediul României, la spațiul energetic european, în concordanță cu obiectivele integrării economice a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană.

Viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană al Republicii Moldova a exprimat interesul pentru perspectiva de aplicare în planul relațiilor dintre Chișinău și București a direcțiilor de acțiune dezvoltate de Planul de acțiune „20 de rezultate pentru 2020”, adoptat cu ocazia Summitului Parteneriatului Estic organizat la Bruxelles pe 24 noiembrie 2017, de natură să genereze rezultate în beneficiul direct al cetățenilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?