X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

În UE ia amploare un scandal din cauza legăturii a sute de judecători CEDO cu Soros

26 feb. 2020,, 18:30   Politică
5087 12

În Uniunea Europeană ia amploare un scandal al secolului, deoarece, așa cum s-a dovedit, oligarhul american George Soros a exploatat ani de zile principala mîndrie a Europei democratice - Curtea Europeană a Drepturilor Omului, iar sute de judecători ai CEDO au avut legături cu renumita Fundație Soros Open Society.

În Parlamentul European, faptele descoperite au fost deja numite „îngrozitoare”.

În special, o anchetă jurnalistică independentă a scos la iveală relațiile extrem de dubioase ale angajaților Curții Europene a Drepturilor Omului, una dintre cele mai importante structuri din Europa modernă, care a fost o demonstrație clară a angajamentului față de umanism.

Acum, imparțialitatea acestui organism a fost pusă la îndoială, din moment ce judecătorii CEDO au avut legătură cu renumita fundație a oligarhului american George Soros, Open Society.

Membru al Parlamentului European, Nicholas Bay, comentînd scandalul, a numit informațiile publicate „terifiante”. El a spus că sistemul diferitelor organizații neguvernamentale i-a permis lui George Soros să obțină puterea pe care multe state nu o au.


„O țară liberă trebuie să lupte cu astfel de manipulări antidemocratice”, a scris pe o rețea de socializare liderul partidului francez „Asociația Națională” Marine Le Pen.

Pînă acum, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a fost un organism autoritar și un obiect de mîndrie al Uniunii Europene. Deciziile sale erau obligatorii pentru țările membre ale Consiliului Europei. CEDO a obligat alte guverne să rescrie propriile legi. În ultima jumătate de secol, instanța a emis peste 10 mii de astfel de decizii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?