Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

În două circumscripții ar putea avea loc alegeri parlamentare

20 iun. 2019,, 17:40   Politică
3210 0

Prim-ministrul Maia Sandu şi ministrul Afecerilor Interne, Andrei Nastase, mai au la dispoziţie 18 zile pentru a-şi depune mandatul de deputat în Parlamentul R. Moldova.

Astfel, după ce vor renunța la mandatul de parlamentar, fotoliile celor doi vor rămîne vacante, iar în circumscripțiile nr. 50 și 33, în care cei doi au cîștigat alegerile, urmează a fi organizate noi alegeri, transmite ZdG.md.

Contactat telefonic, membrul CEC, Iurie Ciocan, a declarat că, în circumscripțiile 33 şi 50 urmează a fi organizate noi alegeri, nu mai tîrziu de trei luni după ce Sandu și Năstase și vor depune mandatul de deputat.

„După cum cunoaştem, mandatul de deputat expiră la data de 8 iulie, astfel în toamnă urmează să fie organizate alegeri noi în circumscripţiile 33 şi 50. În cadrul acestor alegeri candidează cine vrea. Dacă vorbim de un deputat care a fost ales pe lista de partid şi renunță la mandatul său, locul acestuia este luat de următorul deputat de pe lista partidului respectiv. Dar acesta este un caz diferit” susţine Iurie Ciocan.

Chiar dacă pînă atunci se va schimba sistemul electoral mixt cu sistemul proporţional, potrivit lui Ciocan „alegerile care urmează să fie organizate în aceste circumscripţii, vor avea loc în baza sistemului de vot în care au fost aleşi aceşti deputaţi la 24 februarie”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?