X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Grupul PPE din Parlamentul Europei respinge orice legătură cu Șor

25 ian. 2018,, 15:40   Politică
3270 0

Grupul Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul Europei respinge orice legătură cu primarul oraşului Orhei, Ilan Şor, şi cu partidul său.

Potrivit agenţiei INFOTAG, într-un comunicat al PPE se menţionează că vizita la Orhei a deputaților europeni Fulvio Martusciello, Stefano Maullu, Alberto Cirio, Salvatore Domenico Pogliese și Tomas Zdechovsky și declarațiile făcute de aceștia „nu reprezintă pozițiile în materie de politică externă ale grupului Partidului Popular European din Parlamentul European”.

„Partidul Popular European nu are nimic în comun cu domnul Șor și partidul său”, se arată în declaraţie, ai cărei autori amintesc că, la începutul lunii decembrie 2017, PPE „a primit în sînul său în calitate de membri observatori Partidul Acțiune și Solidaritate, condus de Maia Sandu, și Platforma Dreptate și Adevăr, condusă de Andrei Năstase”.

Autorii susţin că „au încredere că aceste două formațiuni reprezintă orientarea proeuropeană, democrată, dar și angajamentul față de lupta împotriva corupției de care Republica Moldova are nevoie în prezent”.

INFOTAG precizează: O delegaţie a PPE, formată din cinci deputaţi europeni, a sosit în vizită la Orhei pe 22 ianuarie, la invitaţia primarului Ilan Şor. Potrivit comunicatelor partidului său, în cadrul mai multor întrevederi ei au făcut un şir de declaraţii în susţinerea lui Şor, condamnat de instanţă la 7,5 ani de închisoare pentru escrocherii financiare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?