Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Funcționarii administrației publice locale vor salarii mai mari

9 ian. 2018,, 16:50   Politică
5083 4

Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) le-a înaintat un demers premierului și președintelui Parlamentului prin care solicită majorarea salariilor pentru angajații administrației publice locale, notează NOI.md.

Reprezentanții Congresului au atras atenția asupra „situației discriminatorii, catastrofale şi de umilință” a salariaților din acest sector față de alte categorii de funcționari.

„Din cauza unui cadrul legal total depășit și necorelat cu principiile constituționale ale autonomiei locale, autoritățile locale au ajuns să fie remunerate sub orice limita admisibilă. La majoritatea funcționarilor din APL, așa-numitele salarii sînt chiar sub limita existenței”, se arată în demersul CALM.

În opinia membrilor CALM, ceea ce se întîmplă astăzi în domeniul salarizării persoanelor cu funcții de demnitate publică şi a funcţionarilor din APL reprezintă o dovadă elocventă despre atitudinea faţă de APL, în speță faţă de conducătorii acestora.

Autorii demersului au cerut în regim de urgență majorarea salariilor în contextul majorării salariilor funcționarilor din administrația centrală și a creșterii continue a veniturilor la bugetul de stat. Totodată, ei au cerut crearea unui grup de lucru în vederea examinării propunerilor CALM și a Adunării Populare din UTA Găgăuzia privind descentralizarea sistemului de salarizare în domeniul APL.


„Sîntem cei care duc greul cel mai mare a responsabilității pentru dezvoltarea comunităților noastre, inclusiv în anul nou care vine și care este unul electoral. Nu ne dorim decît să fie respectată demnitatea și onoarea noastră de aleși funcționari locali”, se mai arată în demersul adresat lui Pavel Filip și Andrian Candu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?