X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

FR apromis contramăsuri la interzicerea știrilor rusești în Moldova

5 ian. 2018,, 15:00   Politică
8358 16

Federația Rusă poate lua contramăsuri la interzice știrilor rusești în Moldova.

Declarația a fost făcută pentru RIA Novosti de către vicepreședintele Comisiei Dumei de Stat pentru Afaceri Internaționale, Alexei Cepa ("Spravedlivaia Rossia"), transmite NOI.md.

El a menționat că decizia Curții Constituționale a Moldovei privind modificarea legii Codului Audiovizualului, care interzice difuzarea știrilor și programelor analitice și informaționale din Rusia, va afecta relațiile dintre cele două țări, iar Moscova va fi obligată să reacționeze.

"Toate acestea vor afecta relațiile noastre ... Vom fi nevoiți să reacționăm cumva", a spus Alexei Cepa. Deputatul Dumei de Stat a subliniat că Parlamentul Republicii Moldova“face, în mod deschis, jocul acelora, care promovează rusofobia“.

"Toate deciziile recente, care au fost adoptate, au fost primite ca decizii alternative ale președintelui Igor Dodon șitoate au avut un asemenea caracter rusofob, inclusiv numirea unor noi miniștri, care au fost implicați în scandaluri de corupție, iar Dodon nu a aprobat numirile lor în funcții", a adăugat, de asemenea, el.


Astăzi, Curtea Constituțională a Moldovei a decis că președintele Parlamentului sau premierul poate îndeplini temporar obligațiunile președintelui pentru a semna legea, care interzice difuzarea știrilor și programelorinformative și analitice din Rusia. Acest lucru s-a întîmplat, după ce președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a respins în mod repetat legea în cauză, pentru care Parlamentul a votat de două ori.

Conform Constituției Republicii Moldova, președintele este obligat să aprobe legea, dacă deputații voteazăîn susținerea acesteia de două ori. Însuși Igor Dodon a declarat că Legea privind modificarea Codului Audiovizualului, care interzice difuzarea știrilor și programelorinformative și analitice din Rusia, reprezintă o încălcare flagrantă a libertății cetățenilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?