Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

Filip: Moldova va menţine ritmul înalt de implementare a condițiilor UE

17 feb. 2018,, 14:45   Politică
3681 2

Republica Moldova este determinată să menţină ritmul înalt de implementare a condiționalităților stabilite cu UE, asumîndu-şi obiectivul de a accelera procesul dat în pofida faptului că anul 2018 este unul electoral.

Declarația a fost făcută de către premierul, Pavel Filip, în cadrul unei întrevederi cu Johannes Hahn, comisar european pentru politica europeană de vecinătate și negocieri de extindere, în marja conferinţei de securitate de la Munchen, Germania, transmite IPN.

Pavel Filip a vorbit despre reforma sistemului judiciar, implementarea noii legi privind spălarea banilor şi adoptarea legii cu privire la activitatea ONG-urilor. Premierul a spus că aceste exemple vin să confirme determinarea autorităţilor de a continua avansarea pe calea integrării europene. Pavel Filip a reiterat angajamentul Moldovei de a realiza obiectivele stabilite la Summit-ul Parteneriatului Estic din noiembrie 2017.

În cadrul întrevederii, oficialii au discutat despre acțiunile Republicii Moldova în realizarea agendei de reforme, inclusiv prin prisma îndeplinirii condiţionalităţilor aferente acordării asistenţei macrofinanciare din partea UE.

Johannes Hahn a apreciat progresele obţinute şi determinarea Guvernului de la Chișinău de a continua implementarea reformelor într-un ritm susţinut, menţionînd totodată sprijinul UE pentru realizarea Acordului de Asociere semnat cu Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?