X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Filat a depus trei plîngeri împotriva lui Popa la Procuratură

28 sep. 2020,, 10:15   Politică
3789 1

Liderul PLDM, Vlad Filat, a depus la Procuratura Generală trei plîngeri cu privire la acuzațiile făcute public în adresa sa, de către fostul său avocat, Igor Popa.

Totodată, Filat anunță că a solicitat Uniunii Avocaților să examineze comportamentul și acțiunile avocatului.

„Am depus la Procuratura Generală:

- Plîngere împotriva cetățeanului Igor Popa privind pornirea urmării penale în baza art. 177, 178 alin. 2) lit.a) Cod Penal al Republicii Moldova, violarea secretului corespondenței și colectarea ilegală de informații referitor la viața privată;

- Plîngere în scopul inițierii investigațiilor și verificarea afirmațiilor relatate de către acesta, pentru stabilirea adevărului;


- Cerere privind eliberarea informației asupra faptului dacă am depus vreodată denunț împotriva unei persoane.

Totodată, am depus Plîngere la Uniunea Avocaților din Republica Moldova prin care am solicitat examinarea în cadrul Comisiei pentru etică și disciplină a comportamentului și acțiunilor avocatului Igor Popa, în vederea aplicării sancțiunii disciplinare stabilită de lege și Codul deontologic al avocaților”, a anunțat Vlad Filat, scrie unimedia.info.

„Sper foarte mult că Procuratura Generală, cît și Uniunea Avocaților vor acționa promt, pentru a pune capăt unei ilegalități. Înțeleg că Procuratura Generală are priorități și dosare extrem de importante, pe care trebuie să le soluționeze, însă această situație creată de către Igor Popa nu mă vizează doar pe mine, dar poate crea un precedent extrem de periculos care ar afecta întreaga societate”, a mai adăugat Filat.

La 25 septembrie, Vlad Filat a răspuns, într-o conferință de presă acuzațiilor lansate în spațiul public de fostul său avocat Igor Popa. Acesta a negat toate declarațiile făcute de Popa în adresa sa.

Săptămîna trecută, Igor Popa a declarat că Vlad Filat ar fi furat 100 de milioane de euro din băncile moldovenești, cu ajutorul lui Ilan Șor: „După ce a fost reținut Vlad Filat el permanent îmi spunea minciuni că el nu a luat niciun ban de la Șor, că el a primit doar ceas și mașină. Dar documentele arătau altceva, se vedea clar că Filat totuși a furat. Încercam să contrapun banii despre care povestea el, cei 100 de milioane de dolari sau de euro, cu banii care apăreau în dosar. Procurorii de atunci au exagerat și au băgat în dosarul lui Filat tot ce este posibil și imposibil, dar opinia mea este că Filat a furat 100 de milioane de euro din băncile moldovenești, cu ajutorul lui Șor. O bună parte din acești bani sînt stocați, acum, în Europa, și în Africa, regiunea Uganda. Au fost o parte și în Turcia, dar i-au consumat deja”.

Avocatul a adus și alte acuzații în adresa liderului PLDM, precum că acesta ar fi primit cadouri de la Vlad Plahotniuc, cît timp a fost în penitenciar, iar la moment, Filat ar fi cercetat acum de procurorii de la Frankfurt, pe numele lui fiind deschis un dosar pentru spălare de bani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?