Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Emmanuel Macron ar putea veni în vizită în Republica Moldova

23 ian. 2020,, 12:35   Politică
3095 1

Vizita de lucru a președintelui în Israel continuă. Cu o zi înainte, Igor Dodon a discutat cu liderii din peste 20 de țări. Șeful statului a vorbit pe scurt despre mai multe dintre cele mai importante conversații.

Astfel, Igor Dodon a avut o întîlnire informală cu președintele francez, Emmanuel Macron. În cursul acesteia, președintele francez a confirmat invitația colegului său de a efectua o vizită oficială în țara noastră.

Igor Dodon a avut, de asemenea, o discuție informală cu președintele german. Frank-Walter Steinmeier l-a invitat pe președintele Moldovei să ia parte la Conferința pentru securitate, care va avea loc la Munchen, în perioada 13 - 15 februarie. Șeful statului a acceptat invitația și și-a exprimat speranța că dialogul dintre cele două state va continua.

Și președintele italian, Sergio Mattarrella, l-a invitat pe Igor Dodon să viziteze această țară și Vaticanul, în prima decadă a lunii martie pentru a avea mai multe întrevederi la nivel înalt: cu Papa, precum și cu premierul și liderul Italiei.

O altă discuție a avut loc cu președintele Austriei. Șeful statului și-a exprimat speranța că schimbul de opinii la nivelul conducerii țărilor va continua în aprilie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?