Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Dumitru Diacov, despre o posibilă trădare a unor deputați din fracțiunea PDM

12 noi. 2019,, 07:30   Politică
8043 5

Președintele de onoare al Partidului Democrat și conducătorul fracțiunii PDM din Parlament, Dumitru Diacov admite că unii deputați din echipa sa ar putea să trădeze și să migreze ulterior la alte partide, dar nu crede că acest lucru se va întâmpla mâine, la votarea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Sandu.

Dumitru Diacov afirmă că nu exlude posibilitatea unei trădări, pentru că este o „tradiție veche în politica moldovenească de a rupe deputați din alte fracțiuni”.

„Desigur că se lucrează la asta. Nu pot nega acest lucru. Poate fi și acel Renato Usatîi, care este interesat să fie anticipate. Admit că specialiști din diferite partide, inclusiv socialiștii, lucrează pentru a rupe deputați, dar nu cred că vor pleca mâine. Cred că vom rămâne uniți. Azi, ca niciodată, fiecare om a avut posibilitatea să se expună sincer. Și cei care au fost pro și cei care au fost contra s-au putut expune liber”, a spus Dumitru Diacov în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8.

Diacov a dezvăluit că șefii organizațiilor teritoriale ale partidului, împreună cu deputații, au fost convocați astăzi o ședință la sediul central al formațiunii, pentru a discuta despre ce urmează să se întâmple mâine în Parlament și dacă fracțiunea PDM va susține moțiunea de cenzură înaintată de socialiști împotriva Guvernului.

Întrebat dacă admite că Vladimir Plahotniuc ar încerca, prin intermediul oamenilor din partid asupra cărora mai are influență, să formeze o fisură în PDM, prin coruperea unor deputați care să părăsească formațiunea, Diacov a spus că îi este greu să răspundă la această întrebare.


Dumitru Diacov a evitat să răspundă concret ce decizie a fost luată la partid, dacă vor vota mâine democrații pro sau contra demisiei Guvernului Sandu. „Noi nu privim lucrurile atât de îngust”, a argumentat președintele PDM.

„Dvs, personal, veți vota moțiunea?”, a insistat Natalia Morari.

„Eu vreau ca Maia Sandu să lucreze în continuare”, a răspuns Diacov.

Presa a scris anterior că un grup de zece deputați democrați ar fi gata să părăsească partidul. Azi seară, deputatul Mihai Popșoi a spus că Blocul ACUM are informații potrivit cărora 15 democrați ar fi gata să voteze mâine moțiunea socialiștilor pentru demisia Guvernului Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?