X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Dodon: NATO înseamnă război

22 ian. 2018,, 12:30   Politică
6990 45

Aderarea Moldovei cu NATO și încălcarea principiului de neutralitate înseamnă război, a reiterat președintele Igor Dodon în cadrul unui interviu recent, notează Noi.md.

Oficialul a subliniat că nu va admite ca poporul Republicii Moldova să fie folosit drept carne de tun în confruntările geopolitice.

„Pentru mine este principală neutralitatea Republicii Moldova, pentru că NATO înseamnă război. Eu nu vreau ca poporul moldovenesc să fie carne de tun niște geopolitice. De aceasta noi nu avem nevoie. Trebuie să fim neutri şi în baza acestui principiu să reunificăm ţara”, a declarat Dodon pentru postul de televiziune rus NTV.

Totodată, el a subliniat că fără un parteneriat strategic cu Federația Rusă, Moldova nu are nicio șansă să-și soluționeze principalele probleme cu care se confruntă, inclusiv problema transnistreană.

„Un parteneriat strategic cu Rusia este o garanţie a faptului că va fi menţinută statalitatea țării. În acelaşi timp, nu trebuie să ruinăm relaţiile cu Occidentul, cu UE”, a adăugat demnitarul.


Dodon a mai remarcat că doritori de a lansa provocări sînt mulți, atît în interiorul țării, cît și peste hotarele ei.

„Situația este explozivă aici. Doritori de a provocări sînt foarte mulți, de acea nu trebuie să-i dăm voie puterii și mai departe să continue această dezordine. Înțeleg că nici Occidentul nu vrea să-și piardă influența în regiune, dar i-am dat semnale clare, le-am spus: stimați parteneri, noi sîntem sortiți să avem relații bune cu toții și totodată, ne dorim să restabilim parteneriatul cu Rusia”, a subliniat șeful statului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?