Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Dodon despre pericolele pentru securitatea Republicii Moldova

24 feb. 2018,, 11:45   Politică
6946 18

Cele mai mari pericole pentru securitatea Republicii Moldova sînt unionismul, Alianța Nord-Atlantică și lipsa unei soluționări a problemei transnistrene.

Declarația a fost făcută de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova, transmite IPN.

Președintele Igor Dodon consideră că mișcarea unionistă trebuie oprită în conformitate cu legislația așa cum se întîmplă și în alte state. Șeful statului susține că guvernarea tace referitor la acest subiect fie pentru că se teme că va deteriora relațiile bune cu Romînia, fie că joacă pe alocuri cu acești unioniști pentru a crea situație de conflict. „Eu cred că la momentul actual guvernarea a scăpat situația de sub control și încearcă să oprească acest curs, dar cu „mănuși albe” nu vor reuși, trebuie să dea ordine concrete organelor de drept, trebuie să se pronunțe cu o poziție de stat nu doar la nivel de președinte, dar și de Guvern și Parlament și să condamne clar aceste acțiuni”, a menționat președintele.

Referitor la apariția oficiului NATO, Igor Dodon susține că acesta a fost deschis în Moldova pentru că majoritatea cetățenilor moldoveni se pronunță împotriva Alianței Nord-Atlantice. Potrivit lui, sarcina acestui oficiu este să îi arate populației că NATO nu înseamnă nimic grav. „Sarcina și activitatea acestui oficiu este ca într-o anumită perioadă să ajungă la nivelul cînd majoritatea cetățenilor moldoveni să fie de acord cu faptul ca Republica Moldova să adere la NATO. Acest lucru este foarte, foarte periculos”, a declarat șeful statului.

Totodată, președintele consideră Summit-ul interparlamentar în probleme de securitate „Georgia, Republica Moldova și Ucraina: Parteneriatul Estic și provocările de securitate curente”, care va avea loc pe 2 martie la Chișinău, drept încă un pas anti-Rusia din partea Partidului Democrat. Potrivit lui, PDM încearcă prin acest pas să placă americanilor și europenilor și să arate cît de hotărît pledează împotriva Rusiei. „Acest summit contravine intereselor naționale ale Republicii Moldova, contravine opiniei majorității cetățenilor moldoveni”, a menționat Igor Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?