Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3994

Dodon, despre inițiativa PL privind retragerea Moldovei din CSI

18 ian. 2018,, 12:14   Politică
6716 6

Republica Moldova nu va ieși atît de ușor din componența CSI, chiar în cazul în care proiectul propus de liberali va fi susținut în Legislativ, a declarat Igor Dodon, citat de NOI.md.

El a precizat că, în cazul adoptării acestei hotărîri, ea va intra în vigoare abia peste un an, adică după alegerile parlamentare, cînd „situația politică se va schimba”, a menționat Dodon.

„Chiar dacă se va merge pe votarea acestui proiect, să prepunem că se votează, dar nu este lege, este o hotărîre. De-ar fi fost lege, eu o blocam, dar o hotărîre intră în vigoare peste 12 luni din momentul aprobării. În orice caz, nu va fi ieșirea din CSI pînă la alegerile parlamentare, iar după alegeri situația se va schimba”, a declarat Dodon în cadrul emisiunii „Important”.

Demnitarul a mai opinat că denunțarea Acordului cu CSI este un pas extrem de riscant, întrucît primii care vor avea de suferit vor fi cetățenii care muncesc în Federația Rusă.

„Ce înseamnă acest lucru, ca să înțeleagă toți, și «deștepții» care au venit cu acest proiect de lege, și cei de-alde Ghimpu, asta înseamnă suspendarea tuturor acordurilor încheiate, înseamnă condiții foarte dificile pentru 600 de mii de cetățeni moldoveni care lucrează în Rusia la limita legalității. Este o problemă foarte mare”, a explicat Dodon.


Deputații liberali au înaintat la începutului lunii ianuarie un proiect de hotărîre privind denunțarea Acordului de constituire a Comunității Statelor Independente. Ei au argumentat necesitatea ieșirii Republicii Moldova din componența CSI prin faptul că una dintre părțile semnatare ale Acordului a încălcat principiile care au stat la baza constituirii organizației regionale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?