Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Dodon: Alegerile parlamentare anticipate sînt nedorite pentru țară

27 mai. 2019,, 14:00   Politică
2722 2

Alegerile parlamentare anticipate reprezintă un scenariu nedorit pentru Moldova, care se confruntă cu o criză economică severă după un deceniu de guvernare a coaliției partidelor proeuropene.

Despre aceasta, într-un interviu acordat TASS, a declarat președintele Moldovei, Igor Dodon, notează Noi.md

Șeful statului a menționat că, dacă părțile nu sînt de acord cu crearea unei majorități parlamentare și cu formarea unui nou Guvern, el va solicita Cutea Constituțională privind motive pentru dizolvarea Parlamentului.

Anterior, președintele a cerut deja Curții Constituționale să precizeze momentul din care urmează să fie calculată perioada de trei luni a incapacității organismului legislativ – de la validarea mandatelor deputaţilor sau de la ședința de inaugurare a Parlamentului, care a avut loc pe 21 martie.

Potrivit șefului statului, după răspunsul Curții Constituționale, acesta va invita din nou liderii partidelor parlamentare pentru consultări privind declararea alegerilor anticipate. În același timp, Dodon consideră că alegerile anticipate reprezintă un scenariu nedorit pentru Moldova, care se confruntă cu o criză economică severă după un deceniu de guvernare a coaliției partidelor proeuropene.


„Aceste alegeri vor costa circa 100 milioane de lei [aproximativ 5 milioane de euro], care vor trebui alocate de la bugetul de stat. Dacă noul scrutin nu va schimba în mod semnificativ echilibrul în Parlament, iar partidele care au acces în el nu vor ajunge să se înţeleagă, situaţia amenință să distrugă țara", a spus în final președintele Moldovei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?