Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Dodon: Acum avem un Guvern responsabil

24 ian. 2020,, 19:31   Politică
3130 5

Președintele țării, Igor Dodon, a declarat în cadrul emisiunii ”Președintele răspunde” că Guvernul condus de Ion Chicu trebuie să-și ducă mandatul pînă în anul 2023, iar cei care își doresc căderea actualului Cabinet de Miniștri nu vor decît să provoace alegeri parlamentare anticipate și instabilitate în țară.

”Am avut în trecut un guvern, un stat capturat, a urmat un Guvern condus de Maia Sandu care făcea multă isterie. Acum avem un Guvern responsabil”, a spus președintele, transmite NOI.md cu referire la livenews.md.

Dodon spune că Guvernul Chicu abordează cu toată responsabilitatea majoritatea subiectelor.

“Așteptările sînt foarte mari. Trebuie să fim sinceri, nu poate un Guvern să rezolve în decurs de două luni ceea ce a fost distrus timp de 10 ani”, a menționat Dodon.

În opinia președintelui, cei care-și doresc să cadă Guvernul Chicu, își doresc o nouă instabilitate în țară.


”Aceasta înseamnă alegeri parlamentare anticipate, care costă în jur de 70-80 de milioane de lei. Oare nu avem unde cheltui acești bani?”, a declarat șeful statului.

Președintele Dodon mai afirmă că demiterea Guvernului Chicu, nu înseamnă că va fi alt Guvern, chiar dacă va fi creată o altă majoritate parlamentară.

”O majoritate parlamentară fără PSRM nu poate exista. Pledăm pentru continuarea activității Guvernului Chicu pînă în anul 2023. Guvernul actual trebuie să activeze”, a spus președintele țării.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?