X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3989

Dodon a decorat un grup de veterani de război (DOC)

15 feb. 2018,, 09:40   Politică
7684 0

De ziua comemorării celor căzuți în războiul din Afganistan, președintele Igor Dodon a conferit distincții de stat unui grup de veterani, informează Noi.md.

Distincțiile au fost acordate pentru activitate intensă în vederea adaptării sociale a veteranilor războiului din Afganistan și antrenării lor în viața socială, dar și pentru contribuția la consolidarea mișcării de veterani și merite în educarea tinerei generații în spiritul patriotismului.

„Astăzi, într-o zi cu o deosebită încărcătură istorică, trăim cu toții sentimente de recunoștință și onoare pentru cei care și-au îndeplinit cu demnitate datoria internațională, dînd dovadă de vitejie și curaj. An de an, pe 15 februarie, aducem un omagiu celor ce au luat parte la una dintre cele mai dureroase și crîncene confruntări militare, care a lăsat urme adînci în conștiința mai multor generații”, a declarat Dodon.

Ordinul „Gloria Muncii” a fost acordat lui Oleg Sava, membru al Uniunii Veteranilor Războiului din Afganistan, raionul Fălești. Medalia Meritul Civic a fost conferită unui grup de veteran din Rezina, Glodeni și Florești.

„Vă adresez, din toată inima, cele mai sincere mulțumiri, însoțite de întreaga mea apreciere pentru faptele Dumneavoastră de eroism și spiritul de sacrificiu, dorindu-vă multă sănătate și prosperitate”, a adăugat demnitarul.


Războiul din Afganistan a durat 10 ani. La 15 februarie 1989 trupele armatei sovietice au fost retrase. La operaţiunile militare desfăşurate pe teritoriul Afganistanului au participat 12.500 de soldaţi şi ofiţeri moldoveni, dintre care circa 700 au fost răniţi, iar 301 și-au pierdut viața pe cîmpul de luptă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?