Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Dodon a avut 12 întîlniri la München în puţin mai mult de o zi (VIDEO)

16 feb. 2020,, 10:30   Politică
3276 5

Participarea președintelui ţării la Conferința de securitate de la Munchen a avut succes. În ceva mai mult de 24 de ore, șeful statului a ținut 12 întîlniri importante la marja evenimentului.

Astfel, Igor Dodon a discutat cu trei președinți: președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, și al Franței, Emmanuel Macron. Totodată, au avut loc întîlniri cu prim-miniştrii: Armeniei, Nikol Pashinyan, Bulgariei, Boyko Borisov, Albaniei, Edi Rama.

În plus, președintele a discutat cu secretarul de stat al SUA, secretarul general al OSCE, delegația Bundestag, consulul onorific al Moldovei în Bavaria și doi reprezentanți ai establishment-ului german - consilierul cancelarului german pentru securitate și politică externă, Jan Hecker, și directorul executiv al Comitetului de est al economiei germane, Michael Harms.

Principalele subiecte discutate au fost: situația internă din țară după schimbarea guvernului, prioritățile Cabinetului de Miniștri Chicu și continuarea punerii în aplicare a angajamentelor asumate partenerilor externi, acordul transnistrean etc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?