Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Documentul cu raportul Guvernului pentru primele 100 de zile de activitate

21 feb. 2020,, 17:01   Politică
2869 0

Raportul privind primele 100 de zile de activitate ale guvernului a fost publicat pe site-ul Guvernului, vineri, 21 februarie. Documentul conține 27 de pagini și este împărțit pe compartimente, în funcție de domeniile de activitate.

La capitolul realizări, miniștrii au indicat implementarea unui set de acțiuni urgente pentru stoparea creșterii nivelului criminalității grave și deosebit de grave în țară, aprofundarea relaţiilor strategice cu Republica Turcia în conformitate cu prevederile Declaraţiei privind caracterul strategic al relaţiilor bilaterale, prin organizarea primei şedinţe a Comitetului mixt la nivel de şefi de state, ș.a.md.

Tot la realizări, miniștrii au bifat și „promovarea unei politici externe echilibrate, prin continuarea procesului de implementare efectivă și plenară a prevederilor Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană și ale Acordului de liber schimb (DCFTA), demarînd, totodată, procesul de restabilire a relațiilor pragmatice, strategice și mutual avantajoase cu Federația Rusă, în conformitate cu interesele naționale ale Republicii Moldova”, transmite Noi.md cu referire la Unimedia.

Guvernul Chicu își propune pe viitor să investigheze și să tragă la răspundere penală persoanelor care se fac vinovate de devalizarea sistemului bancar al țării, depunerea în aplicare a schemelor de delapidare a patrimoniului public și privat.

Amintim că vineri, 21 februarie, Ion Chicu a venit în planul parlamentului ca să prezinte raportul primelor 100 de zile de activitate, însă deputații blocului ACUM au blocat tribuna Parlamentului în semn de indignare pentru faptul că nu li se acceptă ințiativele legislative și nu l-au lăsat pe premier să se facă auzit. Platforma DA și PAS au declarat că nu îl vor asculta pe premier, deoarece venirea acestuia nu a fost anunțată din timp.


Imediat după ce a fost desemnat în calitate de premier, la 13 noiembrie 2019, Ion Chicu a promis continuarea reformei justiției, atragerea a circa 300 de milioane de euro, anul viitor, pentru domeniul infrastructurii și revenirea la programele sociale de pînă în iunie 2019.

„Anul următor ne propunem să transformăm literalmente țara în șantier și aici mă refer la infrastructura drumurilor”, spunea Ion Chicu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?