X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Din ce fracțiune face parte deputatul care a elaborat cele mai multe legi

17 ian. 2018,, 14:40   Politică
3176 1

Fracțiunile parlamentare au înaintat 170 de inițiative legislative, pe parcursul anului 2017, conform bilanțului statistic, comunică NOI.md.

Fracțiunea parlamentară a PD este autoarea celor mai multe inițiative legislative – 79 la număr. Aceasta este urmată de fracțiunea PSRM, care a înaintat 44 de proiecte. Cîte 11 inițiative au înregistrat deputații neafiliați și cei din fracțiunea PLDM, 10 – fracțiunea PCRM, 9 – fracțiunea PL și 6 inițiative aparțin Grupului parlamentar Popular European, condus de Iurie Leancă.

Alți subiecți cu drept de inițiativă legislativă au înaintat 235 de proiecte. În total, pe parcursul anului trecut, au fost înregistrate 405 inițiative legislative. Dintre acestea, doar o inițiativă nu a intrat în procedură legislativă de examinare. 87 dintre inițiativele deputaților au fost înaintate individual, restul – în grup de parlamentari.

Cele mai multe proiecte le-a prezentat deputata democrată Raisa Apolschi – 31 la număr. 7 inițiative a avut deputata comunistă Oxana Domenti, care și-a depus mandatul de deputat în decembrie anul trecut, iar 6 proiecte au fost înregistrate de deputatul socialist Adrian Lebedinschi.

Deputații au avut 147 de luări de cuvînt, în plenul Parlamentului, pe marginea proiectelor de acte legislative. 33 dintre acestea au fost rostite de către deputatul liberal-democrat Iurie Țap, 9 – de deputatul comunist Oleg Reidman, iar cîte 6 au avut deputata democrată Valentina Stratan și vicepreședintele Legislativului, Valeriu Ghilețchi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?