Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Diacov îl sugerează lui Dodon să nu repete greșelile vechi

20 sep. 2018,, 11:10   Politică
2709 7

După ce șeful statului a declarat că nu va semna decretele de numire în funcție a celor doi miniștri propuși de democrați, președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, a făcut unele precizări, notează Noi.md.

Politicianul a amintit că președintele este obligat, conform legii, să promoveze candidaturile nominalizate, chiar dacă are anumite obiecții. El și-a exprimat speranța că Igor Dodon nu va urma scenariul anterior, determinînd astfel partidul de guvernămînt să ceară intervenția Curții Constituționale.

„Președintele poate să nu fie de acord cu candidatura unei persoane la funcția de ministru. Dar, conform legislației, el este obligat să numească în funcție ministrul respectiv, pentru că este propunerea și responsabilitatea Guvernului, a prim-ministrului. Ar fi fost bine, de aceasta dată, să evităm situația neplăcuta la semnarea decretului...”, a comentat Diacov pe o rețea de socializare.

Conducerea PD a înaintat în această săptămînă candidatura Silviei Radu la șefia Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, precum și cea a lui Nicolae Ciubuc, la Ministerul Agriculturii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?