Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Diacov a spus ce va face PDM după alegerile parlamentare

31 ian. 2018,, 09:01   Politică
9976 15

După alegerile parlamentare din anul curent, Partidul Democrat va fi pilon de guvernare și va discuta cu toți cei care vor intra în Parlament.

Declarația a fost făcută de președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, în carul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.

Dumitru Diacov declară că Partidul Democrat va fi în orice condiție la guvernare. El susține că PDM nu are nicio problemă să colaboreze cu orice partid. „Partidul Democrat va fi pilon de guvernare și va discuta cu toți cei care vor fi în Parlament. Nu uitați că, în afară de partide, vor fi și 50 de deputați independenți”, a declarat Dumitru Diacov.

În opinia politicianului, sînt 2-3 partide care vor putea lua voturi pe circumscripțiile electorale care au fost formate ca urmare a sistemului electoral mixt printre care va fi și PDM. „Mulți oameni vor vota partidele care vor propune un program coerent de guvernare de rezolvare a problemelor existente”, susține Dumitru Diacov.

Jurnalistul Igor Volnițchi este de părere că în contextul alegerilor parlamentare de anul curent se încearcă polarizarea societății pe cîteva criterii clare: pe criteriul geopolitic, pe criteriul stataliști-unioniști și criteriul oligarhi-antioligarhi. „Următoarele 2-3 luni vor fi decisive din punctul de vedere al polarizării societății. Pe care din aceste principii se va polariza societatea, aceasta va determina și rezultatul final pentru unele sau alte partide”, este de părere Igor Volnițchi.

În opinia lui, indiferent de principiile de polarizare a societății, în următorul Parlament cu siguranță vor intra Partidul Socialiștilor, Partidul Democrat și opoziția pro-europeană de dreapta: Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?