Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

Subiectele discutate la Moscova de către Krasnoselski și Rogozin

22 ian. 2018,, 11:40   Politică
4798 5

Rusia va continua să sprijine economia Transnistriei, continuînd, totodată, implementarea proiectelor umanitare și culturale în regiune.

Informația a fost comunicată de către reprezentantul special al președintelui Federației Ruse pentru Transnistria, Dmitri Rogozin, în cadrul întrevederii de la Moscova cu președintele nerecunoscutei RMN, Vadim Krasnoselski, transmite NOI.md.

Potrivit Serviciului de presă al liderului transnistrean, participanții la întrevedere au făcut totalurile activității lor comune pentru anul 2017. Discutînd chestiunile economice părțile au ajuns la concluzia că anul trecut a fost unul de stabilizare pentru Transnistria și că există o perspectivă bună pentru creșterea economică ulterioară.

Dmitri Rogozin a vorbit despre facilitarea creditării sectorului real al economiei transnistrene. În acest an va continua implementarea proiectelor umanitare și culturale, pe care Rusia le desfășoară în Transnistria.

Politica externă a Transnistriei a fost un alt subiect abordat în timpul întrevederii dintre Vadim Krasnoselski și Dmitri Rogozin. Reprezentantul special al președintelui FR, vicepremierul Guvernului Rusiei, a salutat actuala desfășurare a procesului de negocieri în formatul "5 + 2". Dmitri Rogozin a subliniat, în mod special, importanța realizării acordurilor încheiate anterior între Transnistria și Republica Moldova.


Participanții la întîlnire au vorbit despre formarea unei noi agende a negocierilor. Potrivit reprezentantului special al Federației Ruse, Moldova și Transnistria ar trebui să se concentreze asupra rezolvării problemelor, de care depinde viața și bunăstarea oamenilor, care locuiesc pe ambele maluri ale Nistrului.

Interlocutorii au discutat, de asemenea, o serie de chestiuni de importanță majoră pentru cetățenii Transnistriei: obținerea cetățeniei Federației Ruse, a polițelor de asigurare medicală, posibilitatea utilizării capitalului pentru maternitate pe teritoriul regiunii nerecunoscutei RMN.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?