X 
Transnistria stiri: 1392
Eurovision stiri: 502

Deputații moldoveni participă la sesiunea de iarnă a APCE

22 ian. 2018,, 13:00   Politică
3409 0

În perioada 22-26 ianuarie, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) se întrunește în prima sesiune din anul 2018, la Strasbourg, comunică NOI.md.

Din delegația parlamentară a Republicii Moldova fac parte deputații Marian Lupu, șeful delegației naționale, vicepreședintele Legislativului Valeriu Ghilețchi, deputații Valentina Buliga, Vlad Batrîncea și Inna Șupac.

Potrivit agendei, în cadrul sesiunii curente urmează a fi ales președintele Adunării Parlamentare și comisarul pentru drepturile omului. În mod tradițional, secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, va susține un discurs. Totodată, alocuțiuni vor avea președintele Armeniei, Serzh Sargsyan, președintele Austriei, Alexander Van der Bellen, și prim-ministrul Danemarcei, Lars Lokke Rasmussen.

Membrii APCE vor dezbate raportul privind respectarea drepturilor omului în anul 2017 și vor discuta despre eficiența politicilor din domeniul sportului. La fel, vor aborda subiectul protecției și promovării limbilor regionale și ale minorităților naționale.

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei este unul dintre cele două organe statutare ale Consiliului Europei dedicate apărării drepturilor omului, a democrației și a statului de drept. Adunarea este formată din 318 parlamentari delegați de către parlamentele naționale ale celor 47 de state membre ale Consiliului și, în general, se întrunește de patru ori pe an pentru sesiuni plenare de o săptămînă, la Strasbourg.


Republica Moldova a aderat la Consiliul Europei în anul 1995.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?