Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Românii continuă să-l susțină pe ascuns pe Plahotniuc

19 iun. 2019,, 17:40   Politică
3872 2

Deputatul PNL Matei Dobrovie, de la București, acuză alianța PSD-ALDE, aflată la putere în România, că îl susține în continuare, pe ascuns, pe oligarhul Vladimir Plahotniuc, șeful PD.

„PSD-ALDE își bat din nou Joc de Republica Moldova. Ieri Comisiile reunite pentru politică externă de la Camera Deputaților și de la Senat trebuiau să dezbată și să adopte o ”Declarație de susținerea noului guvern Maia Sandu de la Chișinău și angajamentul ferm pentru parcursul european al Republicii Moldova”.

Nu mai discut despre faptul că reacția legislativului de la București este deja foarte tardivă, avînd în vedere ultimele evoluții de la Chișinău, ci despre continuarea susținerii tacite a lui Plahotniuc de către PSD-ALDE. Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a venit ieri la comisii și s-a plîns că Bucureștiul nu a contat în ecuația tranziției de la Chișinău, nu a fost consultat deloc, că alții au făcut jocurile.

Nu a existat nicio discuție serioasă pe fond și nu am putut să-mi prezint amendamentele și corecturile la text. De ce? Pentru că PSD-ALDE nu au vrut, pentru că ei nu susțin guvernul Maia Sandu și continuă să susțină pe ascuns regimul Plahotniuc! Așa tratează majoritatea actuală susținerea parcursului european al R.Moldova, ca pe o chestiune secundară”, a declarat deputatul PNL de la București.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?