X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Deputat: Pleșca și Bețișor au influențat dosarele lui Țuțu și Șor

12 iul. 2019,, 10:20   Politică
3612 0

Judecătorul Ion Pleşca, preşedinte al Curţii de Apel Chişinău, şi Adriana Beţişor, şefa-adjunctă a Procuraturii Anticorupţie, ar fi influenţat dosarele ex-deputatului Constantin Ţuţu, dar şi cel al actualului deputat Ilan Şor.

Despre aceasta a anunţat deputatul ACUM Sergiu Litvinenco, care spune că a primit nişte materiale din partea unor foste judecătoare de la Curtea de Apel Chişinău.

„Am recepţionat recent un material din partea unor foste judecătoare din cadrul Curţii de Apel Chişinău. Este incredibil ceea ce se pare că făceau Adriana Beţişor şi Ion Pleşca pentru ca deciziile date de judecători în diverse dosare „luate la control” să iasă aşa cum trebuie… De exemplu, dosarul Şor a fost strămutat la Cahul doar pentru că a ajuns la cineva despre care Pleşca nu era sigur că-i va urma ad literam indicaţiile; şi acum e clar şi de ce – dosarul trebuia „plimbat” şi tărăgănat astfel încît Şor să ajungă deputat, iar din Parlament să-l susţină pe Plahotniuc. Sau, în dosarul Ţuţu, pentru a ieşi o decizie de achitare, a fost nevoie să fie alungat un judecător din complet; imediat după plecarea acestuia, Ţuţu a fost achitat… Sau – alt caz – un personaj învinuit de spălare de bani a fost achitat urmare a solicitării venite chiar din partea procurorului Beţişor (care a fost introdusă dubios în acest dosar prin dispoziţia vice-procurorului general Roşioru, or procurorul de caz nu a dorit să facă solicitarea de achitare)”, a scris Sergiu Litvinenco pe pagina sa de Facebook.

Litvinenco a declarat că mîine va sesiza Consiliul Superior al Magistraturii în raport cu magistratul Ion Pleşca şi Consiliul Superior al Procurorilor în raport cu procurora Adriana Beţişor: „Pentru ca cele învederate în scrisoare să fie analizate conform legii şi a procedurilor”, a adăugat deputatul.

„Justiţia trebuie reformată din rădăcini. Şi justiţia va fi reformată!”, afirmă politicianul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?