X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Deputat european: UE nu are viitor, se va prăbuși și va dispărea ca toate imperiile

25 sep. 2018,, 10:10   Politică
6281 1

Uniunea Europeană este imperfectă, iar Moldova va plăti un preț ridicat pentru a intra în acest ”club”. UE nu are viitor și, mai devreme sau mai tîrziu, se va prăbuși și va dispărea ca toate celelalte imperii.

Această opinie a fost exprimată de către deputatul Parlamentului European Nathan Jill într-un interviu acordat postului NTV Moldova în marja Forumului Economic Moldo-Rus, desfășurat la Chișinău, relatează Noi.md.

Nathan Jill a remarcat faptul că Moldova se află acum printre cei care doresc să intre în UE și care intenționează să-și mențină relațiile cu Rusia. El a spus că a venit la forumul din Chișinău pentru a-și împărtăși părerea despre viitorul Uniunii Europene și despre opinia Regatului Unit cu privire la această chestiune.

„Realitatea este că Uniunea Europeană este imperfectă. Moldova va plăti un preț ridicat pentru a intra în acest club. Aceste uniuni întotdeauna cer acest lucru. Prețul Moldovei nu va fi doar pierderea posibilității de a face comerț cu Rusia și cu Estul, dar și exodul multor tineri care vor pleca în mod inevitabil în Germania, Marea Britanie și în alte țări. Se știe că mulți pleacă acum, dar după aderarea la UE vor fi mult mai mulți”, a specificat deputatul Parlamentului European din partea Marii Britanii.

Întrebat ce țară după Regatul Unit ar putea decide să părăsească UE, europarlamentarul a spus că euroscepticismul este foarte stabil în Suedia și Italia, unde nu se rezolvă problemele economice. În Germania populația este tot mai sceptică față de UE. Ungaria și Polonia doresc să rămînă parte a Uniunii Europene, dar nu doresc să facă parte din UE în ceea ce privește normele generale.


„Ei nu sînt de acord să-și piardă identitatea, dar proiectul european tocmai este de așa natură, încît aceasta duce la pierderea identității naționale. Distruge granițele și duce la marginalizare. Statele Unite ale Europei – asta se încearcă să se creeze, ca în America, dar în Europa. Dar cum se poate permite acest lucru?”, a menționat Nathan Jill.

„Avem atît de multe limbi, culturi diferite, există oameni mîndri de țara lor, iar ungurilor și moldovenilor li se spune că trebuie să primească sute de mii de imigranți din întreaga lume, pe care Italia, Germania îi lasă să treacă mai departe în Europa. Toate acestea reprezintă o mare problemă. Răspunsul Uniunii Europene este respectarea celui de-al șaptelea articol și, dacă nu, vă vom lipsi dreptul de vot, de exemplu, precum pe Ungaria. Sau faceți așa, sau... Oare acest lucru este democratic?... De fapt, UE este o uniune autocratică, nu democratică... Cred că trebuie să-i instruim pe oameni să lucreze cu realitatea, să o conștientizeze, nu cu sloganuri de propagandă, dar să le spunem care este realitatea vieții în UE. Am venit în Moldova pentru a face acest lucru, pentru a începe acest proces. Sînt sigur că, dacă deveniți parte a Uniunii, voi, poporul moldovenesc, ar trebui să vă uitați cu ochii deschiși la tot ce se întîmplă și să înțelegeți ce înseamnă cu adevărat acest lucru pentru țara dumneavoastră”, a subliniat deputatul european.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?