X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Declarație: "Gligor a dat asigurări mai devreme că fraudarea alegerilor este imposibilă"

21 sep. 2020,, 08:13   Politică
3087 0

Avocatul și expertul în Politici Publice, Ștefan Gligor, a dat asigurări anterior că fraudarea alegerilor în Moldova este imposibilă.

La acest fapt a atras atenția șeful reprezentanței TASS în Moldova, Valerii Demidețchi, în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune REN Moldova, transmite Noi.md.

"Stimatul expert Ștefan Gligor, care nu este un susținător al Partidului Socialiștilor, ci mai degrabă dimpotrivă, a spus cîndva un lucru simplu, de care eu astăzi sînt sigur 100%: în condițiile Moldovei, în cadrul alegerilor proporționale, falsificarea cumva a alegerilor este imposibilă", - a spus Valerii Demidețki.

El a amintit că, după alegerile din 2009, Moldova a avut "Maidanul" său, care a fost numit diferit: "Revoluția strugurilor", "Revoluția Twitter" și așa mai departe.

"Atunci toți observatorii internaționali au recunoscut alegerile ca fiind corecte. Dar partidele proeuropene au scos pe străzi susținătorii săi și s-a întîmplat ceea ce s-a întîmplat. Au scos ficușii, au ars Parlamentul, au făcut murdar pe masa spicherului Parlamentului, au organizat pogromuri. Apoi, mulți ani după aceea nu au putut înțelege: să le pună noilor lideri politici monumente sau să-I trimită la închisoare. Trei comisii, Procuratura, toate forțele de ordine așa și nu au aflat cine a făcut toate acele lucruri. Și nici societatea nu înțelege cine sînt ei? Sînt eroi sau nu? Acei eroi care au spus mai devreme că ce s-a întîmplat este bine, apoi au spus deja: cît de rău este că l-au înlăturat pe Voronin, pentru că dintre cei care au venit în locul lui, unul a ajuns la închisoare, al doilea – a fugit, al treilea - se consultă în suburbia Chișinăului. Miliardul a fost furat și etc. Dar guvernarea atunci chiar a mers la renumărarea voturilor", a menționat șeful reprezentanței TASS în Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?