Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

De ce Anul 2018 a fost decretat Anul Ștefan cel Mare și Sfînt, Domnitor al Moldovei (VIDEO)

4 feb. 2018,, 14:00   Politică
13166 2

Vineri, 2 februarie, la iniţiativa şefului statului, Igor Dodon, a fost lansat Anul lui Ştefan cel Mare, notează NOI.md.

Şi aşa cum mai multe voci întrebau de ce anume în acest an s-a luat această decizie, consilierul prezidenţial în domeniul educației, culturii și cercetării, Corneliu Popovici, a venit cu explicaţii.

În cadrul unei emisiuni televizate de la Accent TV, Popovici spune că preşedintele ţării, Igor Dodon, a luat decizia că anume Ştefan cel Mare trebuie să fie comemorat în 2018, deoarece, la etapa actuală, Republica Moldova se află într-o situaţie destul de precară, iar astfel de acţiuni i-ar face mai uniţi pe moldoveni.

„Ca urmare a unui comportament inadecvat al unor forţe politice atît din ţară cît şi din străinătate, societatea este destrămată şi segmentată, existînd mai multe conflicte interne. Încă în luna iulie 2017 am ajuns la concluzia că dacă nu vor fi întreprinse anumite măsuri, ţara noastră poate să dispară de pe arena politică. Aşa că am stabilit ca 2018 să fie un an de consolidare a societăţii noastre, de unificare a moldovenilor, de conştientizare şi de promovare a patriotismului moldovenesc, iar cel mai bun simbol pentru a consolida statlitatea este cel al lui Ştefan cel Mare”, a punctat consilierul prezidenţial.

Preşedinţia se declară ferm convinsă că prin lansarea Anului lui Ştefan cel Mare se va reuşi promovarea adevăratelor valori ale patriotismului moldovenesc şi la educarea tinerii generaţii în spiritul patriotic.


„Noi sîntem îngrijoraţi de situaţia care se petrece în ţara noastră. În ultimul timp s-au activizat un şir de forţe care-şi propun destrămarea şi distrugerea statului Republica Moldova. Noi sîntem convinşi că prin anunţarea Anului lui Ştefan cel Mare, vom reuşi promovarea adevăratelor valori ale patriotismului moldovenesc şi vom putea consolida societatea moldovenească inclusiv în preajma unor evenimente cu risc sporit care pot să aibă loc în acest an”, a conchis Corneliu Popovici.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?