X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

CV-ul și averea lui Cioclea, cel mai bine plătit funcționar din Moldova

20 noi. 2018,, 14:51  
5683 2

Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Sergiu Cioclea, și-a dat astăzi demisia după mai bine de doi ani de activitate. Cioclea a declarat că motivul pentru care pleacă din funcție este unul de ordin personal.

Sergiu Cioclea a fost desemnat guvernator al BNM în martie 2016, în urma unui concurs la care a participat de alți opt candidați.

Cioclea deține cetățenia Republicii Moldova, a Romîniei și a Franței, și a obținut diplome de master și de studii post-universitare la Universitatea Pantheon-Assas din Paris. În perioada 2008-2015 a deţinut funcţia de director gerant, şef al Departamentului Finanţe Corporative.

A fost membru al organelor de conducere în instituții bancare cu experiență de management, supraveghere, dezvoltare comercială și gestionare de proiecte. În CV-ul său Cioclea menționează că este economist specializat pe pietele emergente, în special din Europa Centrală și de Est, Rusia, CSI si Turcia; este expert în fuziuni şi achizitii, reorganizări, gestionarea şi administrarea activelor, capital de risc, cercetări economice şi pieţe de capital.

Guvernatorul Băncii Naționale, Sergiu Cioclea, a ridicat în 2017 un salariu de 104 315 lei pe lună, aproape dublu decît în anul precedent, relevă declarația sa de avere și interese personale, dată publicității pe site-ul Autorității Naționale pentru Integritate (ANI). Ulterior au apărut mai multe voci care au criticat salariul impunător al guvernatorului, acesta explicînd că atunci cînd a venit în funcție, la Banca Națională era deficit de funcționari, de aceea a fost nevoit să mărească salariile, inclusiv salariul său.


Sergiu Cioclea deține un apartament de 75,9 metri pătrați, a cărui valoare cadastrală indicată e de 630.376 de lei, și cinci conturi în patru bănci din Franța și una din Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?