X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Cu ce se ocupă în prezent fostul președinte al CCM Mihai Poalelungi

12 dec. 2019,, 13:15   Politică
4046 0

Mihai Poalelungi va activa în calitate de avocat. O decizie în acest sens a fost luată, în data de 10 decembrie, de Comisia de licențiere a profesiei de avocat.

Fostul președinte al Curții Constituționale și al Curții Supreme de Justiție a fost admis în profesie în baza prevederilor art. 10 alin. (2) din Legea cu privire la avocatură, notează bizlaw.md.

Norma legală stabilește că persoanele care deţin titlul de doctor, precum şi cele care au cel puţin zece ani vechime în muncă în funcţia de judecător sau procuror sînt scutite de efectuarea stagiului profesional şi de examenul de calificare dacă, în termen de șase luni după demisia din funcţie, au solicitat eliberarea licenţei pentru exercitarea profesiei de avocat. De aceleaşi drepturi şi în aceleaşi condiţii beneficiază şi persoanele care, după demisia din funcţia de judecător şi procuror, au continuat să activeze în domeniul dreptului.

Menționăm că, Mihai Poalelungi a fost numit judecător la Curtea Constituțională la începutul anului 2018, după ce a deținut pentru două mandate consecutive funcția de președinte al Curții Supreme de Justiție. Mihai Poalelungi a fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, Strasburg, Franţa și arbitru la Curtea Internaţională de Conciliere şi Arbitraj de pe lîngă OSCE. Mihai Poalelungi este doctor habilitat în drept și este autor a mai multor lucrări științifice.

Din funcția de președinte al Curții Constituționale, Mihail Poalelungi și-a dat demisia în iunie 2019.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?