Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Cu ce rezultate ale anului 2017 se laudă Biroul permanent al Parlamentului

11 ian. 2018,, 10:10   Politică
5941 2

Pe parcursul anului trecut, Biroul permanent al Parlamentului a adoptat 47 de hotărîri în cadrul a 33 de ședințe întrunite. Datele se conțin în bilanțul statistic al procesului legislativ pentru anul 2017, comunică NOI.md.

În această perioadă a fost adoptată Hotărîrea cu privire la instituirea și conferirea distincțiilor Parlamentului Republicii Moldova, cea cu privire la aprobarea Planului de acțiuni pentru egalitatea de gen pe anii 2017-2021, Hotărîrea pentru aprobarea strategiei de comunicare a instituției, pentru aprobarea Ghidului de identitate, precum și cea privind componența programului legislativ de realizare a controlului parlamentar asupra executării legilor etc.

Potrivit art.12 al Regulamentului Parlamentului, Biroul permanent al Legislativului este organul de lucru al acestuia şi se formează, ţinîndu-se seama de reprezentarea proporţională a fracţiunilor în Parlament. Din el fac parte, din oficiu, preşedintele Parlamentului şi vicepreşedinţii. Componenţa numerică şi nominală a Biroului permanent se stabileşte la propunerea fracţiunilor parlamentare.

Biroul permanent al Parlamentului propune data convocării şedinţelor plenare, aprobă componenţa numerică şi nominală a delegaţiilor parlamentare, coordonează activitatea comisiilor permanente, întocmeşte proiectul ordinii de zi a şedinţelor plenare, aprobă planurile strategice de dezvoltare a Secretariatului Parlamentului. Hotărîrile Biroului se adoptă cu votul majorităţii membrilor prezenţi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?