Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Colectarea semnăturilor pentru trecerea la republică prezidențială continuă

29 ian. 2018,, 11:03   Politică
2927 3

PSRM a colectat peste 700 000 de semnături pentru organizarea unui referendum privind trecerea la forma prezidențială de guvernamînt, informează NOI.md.

Precizarea a fost făcută de către deputatul socialist Bogdan Țîrdea, în cadrul unui interviu pentru tribuna.md. Potrivit lui, campania de colectare a semnăturilor este în plină desfășurare. Anterior, fruntașii partidului anunțau că și-au pus drept scop să colecteze circa 2 milioane de semnături în susținerea acestui deziderat. În opinia socialiștilor, trecerea la forma prezidențială de guvernămînt reprezintă dorința și viziunea majorității cetățenilor. Totodată, noul sistem va pune capăt provocărilor la adresa președintelui, susțin ei.

Deputatul Bogdan Țîrdea s-a referit și la evenimentele care, în opinia sa, vor marca noua sesiune parlamentară.

„Cred că deja am intrat în campania electorală. Proiectele vor fi geopolitice, pe de o parte, și social-populiste, pe de alta. Deja asistăm la inițiative de genul ieșirea din CSI, interdicția limbii ruse, legea despre combaterea propagandei ruse. Peste aceste proiecte vor apărea și altele, social-populiste, despre anumite majorări (mai mult pe hîrtie) de salarii, pensii, indemnizații”, a punctat el.

Referindu-se la inițiativa liberal-democraților de a modifica denumirea limbii în Constituție, Țîrdea a declarat că aceasta nu are sorți de izbîndă.


„Integrarea europeană în Constituție – este foarte real. Introducerea limbii române – nu prea. Cel puțin pe moment nu există voturi suficiente și nu prea cred că vor fi găsite”, a subliniat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?