X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Cîte secții de vot for fi deschise în Transnistria pentru alegerile din Federaţia Rusă

26 ian. 2018,, 18:01   Politică
6790 8

Liderul autoproclamatei republici moldoveneşti nistrene, Vadim Krasnoselski, a semnat un decret prin care a dispus organului electoral din regiune să susţină acţiunile Ambasadei Federaţiei Ruse în vederea organizării pe teritoriul transnistrean a scrutinului din 18 martie curent, cînd cetăţenii ruşi îşi vor alege preşedintele.

Presa din regiune, la care face trimitere IPN, precizează că executivul de la Tiraspol urmează să pună la dispoziţia birourilor electorale ale secţiilor de votare constituite de către Ambasada Federaţiei Ruse spaţiu, transport şi echipamentul necesar pentru votare.

În regiunea transnistreană urmează să fie deschise 24 de secţii de votare, cu două mai multe decît la scrutinul precedent, şi se va asigura şi votarea la locul aflării, cu urna mobilă.

Într-un răspuns pentru IPN, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene de la Chişinău precizează că Ambasada Federaţiei Ruse în Moldova nu expediat nicio solicitare oficială privind deschiderea secţiilor de votare. Ministerul va putea examina şi răspunde la solicitarea părţii ruse atunci cînd va recepţiona şi va examina o asemenea cerere.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?