Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Cîte partide au cerut înregistrarea grupurilor de inițiativă la Hîncești

18 ian. 2020,, 13:14   Politică
3245 0

Trei formațiuni politice au depus la Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale Hîncești cereri pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă care să colecteze semnături în vederea susținerii candidaților la funcția de deputat la alegerile parlamentare noi din 15 martie.

Solicitată de IPN, Zinaida Dubceac, președinta CECE numărul 38, Hîncești, a spus că joi, 16 ianuarie, cerere a depus reprezentantul Partidul Politic „Şor” în vederea susținerii candidaturii lui Vitalie Balinschi la funcția de deputat. Vineri, 17 ianuarie, cerere a depus reprezentantul PSRM în vederea susținerii candidaturii lui Ștefan Gaţcan și reprezentantul PDM – în susținerea candidaturii lui Ion Mereuță. Din momentul depunerii, CECE Hîncești are la dispoziție trei zile pentru a emite decizia de înregistrare sau neînregistrare a grupurilor de inițiativă.

Tot vineri, Partidul Unității Naționale a anunțat că prim-vicepreședintele formațiunii, Vlad Țurcanu, este candidatul la funcția de deputat în circumscripția dată, dar nu a anunțat cînd va depune cererea pentru înregistrarea grupului de inițiativă. Totodată, Mișcarea Politică Unirea a depus la CEC dosarul pentru a se înregistra în calitate de bloc electoral și a participa la alegerile parlamentare noi din Hîncești.

Din 15 ianuarie și pînă pe 24 ianuarie, cei care doresc să candideze la funcția de deputat pe Circumscripția numărul 38, municipiul Hîncești, pot depune dosarele pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă care să colecteze semnături în vederea susținerii candidaților. Actele se depun la CECE Hîncești din municipiul Hîncești, strada Mihalcea Hîncu, 126, de luni pînă duminică.

CEC a stabilit pentru data de 15 martie desfășurarea alegerilor parlamentare noi în Hîncești, după ce deputatul democrat Alexandru Botnari a renunțat la mandatul cîștigat în această circumscripție, în favoarea celui de primar al municipiului Hîncești obținut în urma turului doi al alegerilor locale din 3 noiembrie.

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?