Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Cine mai este vizat de lista sancțiunilor Statelor Unite

26 oct. 2022,, 19:10   Politică
3451 0

Pe lista celor 21 de persoane și entități implicate în acte de corupție și interferență în alegeri, care au adus prejudicii grave Republicii Moldova și cetățenilor ei, constate de Oficiul pentru Controlul Activelor Străine al Trezoreriei Americane, s-ar regăsi și fostul șef de stat, Igor Dodon, dar și Mișcarea Alternativa Națională, partid lansat de primarul Capitalei, Ion Ceban.

Cel puțin asta a declarat prim-ministra Natalia Gavrilița, în cadrul unei conferințe de presă, susținute împreună cu ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

Pe lista celor sancționați, sînt menționați și cei care au beneficiat de ajutor financiar ilegal în timpul campaniilor electorale, ajutor care de fapt, fură votul veridic al cetățenilor, Igor Dodon și Mișcarea de Alternativă Națională”, a declarat premierul.

„În listă, sînt incluse mai multe personaje care au încercat să falsifice alegeri municipale, prezidențiale, parlamentare, inclusiv unele grupuri de inițiativă pentru construirea unor partide chipurile de orientare proeuropeană, dar care au fost finanțate de către serviciile secrete rusești”, a subliniat Litvinenco.

Acesta a mai accentuat că „decizia Guvernului SUA este o recunoaștere a faptului că Plahotniuc și Șor sînt declarați infractori pe scară internațională sau hoți cu pașaport internațional. Decizia este un pas mare în direcția continuării eforturilor de a fi prinși și deferiți justiției”.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?