Transnistria stiri: 1392
Eurovision stiri: 502

Ceban: PSRM este pregătit pentru alegeri anticipate locale

20 feb. 2018,, 09:19   Politică
6477 4

Partidul Socialiștilor este pregătit pentru alegerile anticipate în municipiul Chișinău și reprezentantul formațiunii va cîștiga acest scrutin.

Declarația a fost făcută de către Ion Ceban, șeful fracțiunii PSRM în Consiliul Municipal Chișinău și secretarul președintelui Republicii Moldova, în cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.

Consilierul socialist susține că PSRM face tot posibilul ca după următoarele alegeri în municipiul Chișinău să devină primar un reprezentant de pe eșichierul politic de stînga. De asemenea, Ion Ceban a menționat că demisia lui Dorin Chirtoacă din funcția de primar este întîrziată și este una dintre deciziile corecte pe care le-a luat acesta.

Socialistul a mai declarat că PSRM pledează și pentru alegeri anticipate parlamentare care să fie organizate odată cu cele locale. „Dacă va apărea vreo posibilitate ca să fie anunțate alegeri parlamentare anticipate, atunci vom folosi această posibilitate. Dacă nu va exista o asemenea posibilitate, noi vom încerca s-o obținem”, a spus Ion Ceban.

Vladislav Kulminski, director executiv al Institutului pentru Inițiative Strategice, numește decizia lui Dorin Chirtoacă una destul de bărbătească. În opinia lui, faptul că au demisionat aproape concomitent primarul de Chișinău și primarul de Bălți demonstrează că există o problemă serioasă legată de organele administrative locale. „Problema constă în faptul că centrul întotdeauna și permanent a efectuat presiuni asupra organele puterii locale și le-a folosit în interesele proprii. În Republica Moldova așa și nu a avut loc o descentralizare serioasă a resurselor și a împuternicirilor. Și vedem că atunci cînd puterea s-a concentrat în mîinile Partidului Democrat, acest lucru s-a răsfrînt printr-o presiune serioasă asupra organele puterii locale”, a declarat Vlad Kulminski.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?