X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ceban: A existat o tentativă a PDM de a se menține la guvernare cu orice preț

19 iun. 2019,, 11:31   Politică
3197 1

Vicepreședintele Parlamentului Ion Ceban spune că în ultima perioadă s-au întîmplat lucruri foarte grave, inclusiv „o tentativă anticonstituțională bine pusă la punct de către cei care au uzurpat puterea în stat”.

Ion Ceban spune că a existat o tentativă a Partidului Democrat de a se menține la guvernare cu orice preț. Declarațiile au fost făcute la postul public de televiziune Moldova 1, transmite IPN.

Vicepreședintele Parlamentului spune că această tentativă a fostă făcută utilizînd Poliția, Armata și multe alte instrumente, inclusiv oameni necăjiți care au fost plătiți să stea în corturi la instituțiile statului, deciziile Curții Constituționale. Potrivit lui, cei care au dat ordine trebuie să răspundă.

Despre manifestația cu corturi de la instituțiile statului, Ion Ceban spune că miza Partidului Democrat prin aceste acțiuni a fost să nu lase deputații și noii miniștri să intre în Guvern și ministere. De asemenea, vicepreședintele Parlamentului a calificat drept inadmisibile acțiunile judecătorilor Curții Constituționale din zilele cînd s-a format noua majoritate parlamentară și consideră că aceștia trebuie să-și prezinte demisia de onoare.

Drept priorități pentru perioada următoare Ion Ceban a numit deoligarhizarea statului, decapturarea instituțiilor statului. În paralel cu acestea, vor fi analizate proiectele sociale și economice care vor fi puse în aplicare în termenii cei mai scurți. La mijloc de an va fi revizuit și bugetul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?