X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Ce urmează după înaintarea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului

9 noi. 2019,, 11:15   Politică
4507 4

Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități are la dispoziție 72 de ore pentru a examina moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Sandu, depusă de deputații PSRM. Ulterior, urmează să fie convocată o nouă ședință plenară, unde se va decide dacă pică sau nu Executivul, scrie agora.md.

Moțiunea de cenzură urmează a fi transmisă, inițial, direcției juridice, care va examina corectitudinea și legalitatea documentului.

Dacă proiectul a fost întocmit conform legii, acesta urmează a fi examinat, în cel mult 72 de ore, de comisia parlamentară juridică, numiri și imunități.

Ulterior, comisia trebuie să propună convocarea Biroului permanent al Parlamentului, unde se va decide data ședinței plenare la care va fi dezbătută moțiunea.

Pentru ca Guvernul Sandu să pice, este necesar votul a 51 de deputați.


Socialiștii au 36 de parlamentari. Amintim că democrații au spus că vor susține moțiunea de cenzură. Fracțiunea PDM numără 30 de deputați.

Pe 8 noiembrie, prim-ministra a venit în fața deputaților pentru a prezenta proiectul de angajare de răspundere a Guvernului pentru modificarea Legii Procuraturii. Imediat după discursului Maiei Sandu, socialiștii au anunțat că înregistrează o moțiune de cenzură împotriva Executivului.

Maia Sandu a declarat însă că este gata să-și asume costurile, „inclusiv căderea Guvernului”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?