Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Ce spune Tănase despre refuzul judecătorilor de a examina dosarul Șor

30 ian. 2018,, 11:30   Politică
10528 7

Ministrul Justiției, Alexandru Tănase, salută decizia judecătorilor de la Curtea de Apel de a se abține de la examinarea dosarului Șor, informează NOI.md.

Tănase a precizat că magistrații sînt în drept să refuze examinarea unei cauze dacă există argumente plauzibile în acest sens.

„Sînt decizii foarte judicioase ale judecătorilor. În cazul în care un magistrat simte că nu poate fi independent în judecarea unei cauze, el este obligat să se abțină. Ar fi fost mult mai grav dacă părțile sau procurorul îi recuza. Dar, în cazul în care cînd judecătorul recunoaște că are o problemă cu acest caz și indică care este problema, nu este nimic grav. Și eu fiind judecător am avut asemenea cazuri. Din perspectiva mea, este mai bine să nu admiți să te recuze cineva”, a explicat astăzi Tănase.

Dimpotrivă, afirmă Tănase, schimbarea judecătorilor în examinarea unui dosar de rezonanță în societate este în favoarea actului justiției. „Dacă dosarul este de o asemenea sensibilitate, atunci lasă să se schimbe oamenii pînă cînd nu va exista niciun dubiu: nici din partea societății, nici a procurorului sau avocaților”, a adăugat el.

Menționăm că magistrații Xenofon Ulianovschi și Silvia Vrabie de la Curtea de Apel Chișinău au refuzat să examineze dosarul Șor. Și magistrații din cel de-al doilea complet de judecată, Oxana Robu și Igor Mînăscurtă, au refuzat examinarea dosarului. În cele din urmă, instanța a decis că dosarul Șor va fi examinat de judecătorii Stelian Teleucă și Alexandru Spoială. Anterior, în presă se vehicula că magistratul Xenofon Ulianovschi este tatăl ministrului de externe, Tudor Ulianovschi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?