Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

Ce crede Ghimpu despre demisia lui Panțîru

1 feb. 2018,, 16:00   Politică
6087 5

Liderul PL, Mihai Ghimpu, este de părere că Tudor Panțîru a demisionat din funcția de președinte al Curții Constituționale din cauză că „nu s-a putut împăca cu ceea ce se întîmplă în țară”, notează NOI.md.

Liberalul a declarat astăzi că crede în motivele invocate de Panțîru, însă nu exclude că la mijloc ar mai putea fi ceva.

„E dreptul dumnealui, eu cred în ceea ce a spus. Este un bun profesionist, care toată viața a fost dedicat dreptății, a lucrat și ca judecător, a fost ambasador la ONU, judecător la Curtea Europeană. Dar mă gîndesc că viața pe care a trăit-o și ceea ce se întîmplă astăzi... Probabil, nu poate să se împace cu eul său, și acesta poate fi un motiv”, a explicat Ghimpu.

Politicianul nu exclude că demisia lui Panțîru ar avea legătură și cu sesizarea depusă de PL în privința sistemului mixt de vot.

„Noi vorbim de jumătate de an că Curtea nu examinează, ei au hotărît să o examineze în ședință închisă, dar de ce nu am fost anunțați noi, autorii? Eu cred că a spus motivul clar, dar, cunoscîndu-l pe Panțîru, probabil nu se poate împăca cu ce se întîmplă la noi aici”, a adăugat Ghimpu.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?