X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Candu susține că Rusia eliberează paşapoarte locuitorilor din Transnistria

9 feb. 2018,, 09:22   Politică
9058 39

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, acuză autorităţile de la Moscova că ar elibera paşapoarte locuitorilor din regiunea transnistreană unde acestora li se indică locul naşterii în Republica Moldovenească Nistreană, dar nu în Republica Moldova.

„Vreau să vă spun că instituţiile noastre de drept au identificat foarte multe paşapoarte ruseşti eliberate parsoanelor care s-au născut în regiunea transnistreană şi pe care la locul naşterii scrie Republica Moldovenească Nistreană. Adică cum, cineva în Rusia recunoaşte că regiunea transnistreană e separată?

Cum atunci rămâne că recunoaştem integritatea teritorială?”, a declarat Andrian Candu joi, 8 februarie, la emisiunea „Fabrika” de la PublikaTV. Speakerul a precizat că „nu e un secret pentru nimeni că administraţia de acolo (Tiraspol) e controlată doar de Federaţia Rusă. „Tot ce se întâmplă în Transnistria e cu amestecul Federaţiei Ruse.

Armata, muniţiile sunt ale Federaţiei Ruse. Sunt şi decizii ale organizaţiilor internaţionale privind retragerea şi recunoaşterea implicării Federaţiei Ruse. În acelaţi timp, nu sunt mişcări ca să se rezolve problema”, susţine Candu.

Şeful Legislativului a mai învinuit Rusia că s-ar implica în finanţarea unor politicieni de la Chişinău. „Vă aduceţi aminte de ce a fost arestat şi acuzat Bolboceanu?


Bolboceanu este fost coleg în Parlament care a fost reţinut în flagrant, care primea bani din parte aunor persoane pentru anumite informaţii şi pentru aşa-numita tentativă de corupere inclusiv a unor deputaţi. Este vorba de serviciile secrete ale Federaţiei Ruse”, a menţionat Candu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?