Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Bruxelles-ul vrea să vadă rezultate

16 feb. 2018,, 09:18   Politică
3462 3

Funcționarii de rang înalt de la Bruxelles încă o dată accentuează că doresc să vadă rezultate, că suportul pe care îl primește Republica Moldova trebuie resimțit de către cetățeni.

Astfel interpretează diplomatul și fostul vicepreședinte al Parlamentului, Mihai Camerzan, declarațiile comisarului european pentru politica de vecinătate și negocieri de extindere, Johannes Hahn, făcute în cadrul întrevederii cu ministrul moldovean de externe, Tudor Ulianovschi, transmite IPN.

În cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV, Mihai Camerzan a apreciat vizita ministrului de externe la Bruxelles drept confirmare că în pofida faptului că au avut loc schimbări majore în Guvern, cursul european nu se schimbă. „Principalul ce am înțeles eu din acest mesaj este că UE va sprijini și Guvernul, și Republica Moldova în ansamblu mai departe în toate acțiunile sale. Acest lucru este foarte important”, a afirmat diplomatul.

Potrivit analistului politic Corneliu Ciurea, Comisia Europeană nu își dorește probleme cu Republica Moldova. Există în mod cert o susținere pentru Moldova în cadrul Comisiei, în același timp CE nu poate să vină cu foarte multe laude față de guvernare pentru că există o presiune care vine din partea partidelor pro-europene de dreapta de opoziție. „Comisia se află între nicovală și ciocan. Ea trebuie să se comporte corect politic sau să fie mai mult sau mai puțin neutră între forțe politice din țara noastră”, a menționat Corneliu Ciurea.

Pe 14 februarie, ministrul afacerilor externe şi integrării europene, Tudor Ulianovschi, a efectuat o vizită de lucru la Bruxelles în cadrul căreia a avut întrevederi cu Johannes Hahn, comisarul pentru politica europeană de vecinătate şi negocieri pentru extindere a Uniunii Europene, precum şi cu Helga Schmid, secretar general al Serviciului European de Acţiune Externă al Uniunii Europene.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?