X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Băsescu a făcut din nou propagandă politică la o școală din Chișinău

18 mai. 2018,, 15:51   Politică
5099 8

Fostul președinte al României, în prezent lider de onoare al Partidului Unității Naționale (PUN), Traian Băsescu, a vizitat ieri liceul privat „Columna” din capitală, unde a avut o întrevedere cu elevii claselor a 12-a, notează Noi.md.

Deși, Codul educației interzice expres implicarea elevilor în orice tip de acțiuni politice, fostul șef de stat al României le-a vorbit nestingherit elevilor despre unire.

Liderul Mișcării de Tineret „Urmașii lui Ștefan”, Dumitru Roibu, ne-a declarat că implicarea politicienilor străini în treburile interne ale țării este o încălcare flagrantă a legii, cu atît mai mult cînd în astfel de fărădelegi sînt implicați copiii. Activistul a cerut organelor competente alte statului să ia atitudine față de acest caz.

„Băsescu este exponentul deschis al unui partid din Moldova, prezidat de un corupt, care se află în campanie electorală. Este inadmisibil ca într-un stat democratic cetățenii străini să facă propagandă politică în rîndul elevilor. Copiii nu sînt in stare să facă față acestei propagande, de aceea consider că organele competente ar trebui să se autosesizeze”, a relatat Roibu.

Contactat de portalul nostru, directorului liceului „Columna”, Ghenadie Daniță, a negat că întrunirea de ieri, din incinta instituției, a avut un caracter politic.


„Întrunirea nu s-a axat pe subiecte politice. Aceasta a fost planificată cu ocazia celor 20 de ani de activitate a liceului și urma să se producă la 28 mai, dar din considerentul agendei încărcate a dlui Băsescu, a fost transferată pentru ziua de ieri. A fost o discuție în cadrul căreia copiii au avut posibilitatea să afle din surse directe poziția unui om cu o vastă experiență profesională. Am asistat la o profundă lecție de educație civică”, a comunicat Ghenadie Daniță.

Menționăm că un caz similar a fost atestat recent la liceul „Hyperion” din Durlești, în incinta căruia au fost afișate pancarte cu mesaje unioniste.

Potrivit Codului educației, personalul didactic nu are dreptul facă şi să admită propagandă şovină, naţionalistă, politică, religioasă, militaristă în procesul educațional și să implice elevii şi studenţii în acţiuni politice, fie că e vorba de mitinguri, demonstraţii sau pichetări.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?